Nokta Cami'nde kandil

Nokta Cami

Son Peygamber Platformu ile Ahlak Kültür ve Çevre Derneği(AKÇED), Peygamber Efendimiz (Sas)'in dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan 12 Rebiülevvel 1435, 12 Ocak 2014 Pazar akşam namazına müteakip Kırıkkale il Müftülüğü ile beraber, Nokta Camii'nde el-Adi

        

İNSANLIK ADALETİ

Önceki yıllarda ”O’nun Ahlakı Kur’andı”, “el-Emin (Sas)”, “el-Muallim (Sas)”, “el-Beşir (Sas)” ve es-Sadık (Sas) kandil özel programlarını gerçekleştiren AKÇED, geçtiğimiz yıl ise Son Peygamber Platformu ile birlikte Peygamber Efendimiz’in “el-Mübelliğ (Sas)” vasfının işlendiği bir program düzenledi.Mevlid Kandili akşamı Nokta Camii`nde gerçekleştirilecek bu yılki “Mevlid:1435 el-Adil (Sas)” programında ise, tüm insanlar için rol model olan son Peygamber Hz. Muhammed (Sas.)’in el-Adil vasfı, “İnsanlık Adaleti O’ndan Öğrendi” temasından yola çıkarak tüm yönleriyle ele alınacaktır.

 

ADALET KAVRAMI

Mevlid:1435 El-Adil (Sas) programıyla, Adalet Timsali Olan Alemlerin Efendisi (Sas.)’in insanlığa adaleti nasıl öğrettiği ve bunu gerçekleştirirken ümmetine ne gibi mesajlar verdiği işlenerek en büyük ahlaki erdemlerden biri olan “Adalet” kavramının tüm yönleriyle katılımcıların istifadelerine sunulması amaçlanmaktadır.

Akşam namazına müteakip başlayacak programda, Kur’ân-ı Kerim ve meal ziyafeti, ilahiler, mevlid ve salavat ile dua bölümleri yer aldığı programda AKÇED tarafından sahlep ve hurma ikramı da yapılacak.

 

KANDİL GECESİ

İl Vaizi İbrahim SAĞLAMI’ın hitabetinin, Kur’an-ı Kerim tilavetinin, mevlidi şerifin ve el-Adil (Sas) sunumunun yer alacağı programda, Nokta Cami görevlilerinin icra edeceği ilahilerle Peygamber aşığı misafirler, yine özgün ve özel bir programla kandil gecesini idrak ederek kutlu viladeti ihya etmiş olacaklardır. Program,İl Müftüsü Bekir GEREK tarafından yapılacak duaya müteakiben salavatlar eşliğinde musafaha ile sona erecektir. Son Peygamber Platformu ile AKÇED’in geleneksel hale getirdiği özgün Mevlid Kandili programlarından altıncısı olan “el-Adil (Sas)” programı, 12 Rebiülevvel 1435, 12 Ocak 2014 Pazar Nokta Camiinde akşam namazına müteakiben başlayacaktır.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ